СЕРТИФИКАТ О АКРЕДИТАЦИЈИ, ШЕСНАЕСТОСЛАЈСНИ СКЕНЕР, ДВА НОВА УЛТРАЗВУЧНА АПАРАТА, КОРОНАРНА ЈЕДИНИЦА, ПРИЈЕМНО-УРГЕНТАНА СЛУЖБА ИСТАКАО ЈЕ ДР МИЛАН БРКИЋ, ДИРЕКТОР ОБ СТЕФАН ВИСОКИ СУМИРАЈУЋИ РЕЗУЛТАТЕ ИЗ 2011.ГОДИНЕ НА РЕДОВНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ЗА НОВИНАРЕ

 

Сертификат о акредитацији у рукама др Милана Бркића,
директора ОБ „Стефан Високи“

          Др Милан Бркић, директор ОБ „Стефан Високи“ у среду 28. децембра 2011. године, одржао је конференцију за новинаре на којој је присутне представнике локалних медија упознао са досадашњим активностима и презентовао резултате рада у 2011. години.
„Оно по чему ће за све нас запослене у болници ова година бити упамћена је свакако добијање сертификата о акредитацији установе. Она јесте у овом тренутку привилегија за коју смо се сами изборили, својим залагањем и радом, али и обавеза да тако наставимо и да такав процес рада, односно пружање здравтвених услуга, још више унапређујемо и усавршавамо“ истакао је др Милан Бркић.         Шеснаестослајсни скенер вредан 52 милиона динара, за кога је Министарство здравља издвојило средства, у наредних петнаестак дана ће бити испоручен од стране добављача, и инсталиран у ОБ „Стефан Високи“ и тако заменити досадашњи монослајсни ЦТ апарат. Болница је током ове године богатија и за још два нова ултразвучна апарата, за потребе урологије и гинекологије, тако да их је, рачунајући и један од раније за сада укупно три.
Такође, треба поменути адаптацију простора и опремање ургенто-пријемне службе и коронарне јединице, где је за грађевинске радове издвојено 2 милиона и 200 хиљада динара углавном из сопствених средстава, док је за укупно опремање из ресорног Министарства издвојено  5 милиона динара.
На питање новинара какви су планови за наредну годину, с обзиром да је од прошлогодишњих планова у овој, све најавњено и реализовано, директор Бркић је одговорио да се као менаџер не усуђује да било шта планира. „Све нас економска криза ограничава у планирању. Ми за сада само имамо идеје. Оне се односе на замену столарије, реконструкцију кухиње, крова, подова, мокрих чворова...“ рекао је др Бркић и уз честитку за предстојеће празнике, завршио овоговишњу редовну конференцију за новинаре.
Истог дана у сали „Лепотица“ ОБ „Стефан Високи“ за све запослене уприличен је Новогодишњи коктел на коме је др Бркић запослене упознао са сертификатом добијеном од стране Агенције за акредитацију здравствених установа Србије и истовремено се свима захвалио на заједничком труду, залагању и ангажовању у добијању акредитације. Присутне је обвестио о пристизању новог скенера и пожелео све најбоље у Новој 2012. години.