You need to upgrade your Flash Player or to allow javascript to enable Website menu. Get Flash Player

На штанду Епархије шумадијске изложена монографија о Паланачкој болници
„СТЕФАН ВИСОКИ“ НА САЈМУ

Монографија о Општој болници „Стефан Високи“ доживела је своју промоцију на овогодишњем сајму књига у Београду. На штанду Епархије шумадијске ова књига је била изложена заједно са књигама хришћанске провенијенције које Епархија публикује.
Др Живорад Јовановић, уредник Монографије и помоћник директора Болнице, приликом посете штанду Епархије, није крио задовољство што се ова одлично опремљена публикација нашла на највећој културној манифестацији у Србији:
„Сматрам да свака генерација треба да остави писани траг о своме времену, за будуће генерације. Моја генерација је у томе успела, коректно осликавајући своје време у овој књизи, која није класична монографија, у којој се налазе, тек, подаци о људима. Из ове књиге се може сазнати нешто о Болници, али и о граду у коме се болница налази, о времену, о односу према прошлости. И зато је наша књига много више од летописа једне болнице“ – рекао је Јовановић.
Како смо сазнали на штанду Епархије, за Монографију влада интересовање посетилаца, а многи који су ову књигу листали, истичу лепоту њене графичке опремљености – која је дело нашег суграђанина, Златана Алексића.