You need to upgrade your Flash Player or to allow javascript to enable Website menu. Get Flash Player

ПРОМОЦИЈА МОНОГРАФИЈЕ
ПОЛА ВЕКА ОБ``СТЕФАН ВИСОКИ``

 

Монографија под именом Пола века ОБ``Стефан Високи`` у којој је сажето 50 година постојања и рада ове веома значајне здравствене установе у нашој средини, свечано је представљена у сали Градског позоришта 29. септембра 2011. године.

prom1
Глумац Миша Бајкић чита уводни текст

Дуго очекивана промоција, свакако је привукла велику пажњу, што је потврдио и различит профил публике, која је присуством пружила подршку запосленима да истрају на путу очувања и унапређења здравстава на овим просторима.  Свечаности су поред лекара, медицинског и немедицинског особља, пензионера и бивших радника болнице, присуствовали и бројни суграђани, уважени и истакнути радници, међу њима и они који тренутно живе и раде у престоници али и другим градовима.

prom2
Владика Јован са директором болнице др Миланом Бркићем

Са свештенством јасеничког намесништва, промоцији је присуствовао и Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован, уз чији благослов је и штампана Монографија. Он је уводним излагањем, уз осврт на заједники пројекат под именом ``Лечилиште духа`` отворио ову свечаност.
prom3
Његово Преосвештенство Владика Јован
На промоцију су поред директора болнице др Милана Бркића, говорили и аутори  прим. др Живорад Јовановић и прим. др Верица Ђорђевић и Владимир Ђурђевић аутор уводног дела књиге, и проф. Силвана Шиљић која је ово дело сагледала из угла једног од многобројних читалаца.   

prom4
Директор болнице др Милан Бркић

На сцени су глумци паланачког позоришта говорили текст Владимира Ђурђевића који је, стилски проткан стихова Словољубва, детаљима из живота Деспота Стефана и средњовековном музиком, промоцију  издвојио из једноставне приче о једној књизи.

prom5
На сцени глумци паланачког позоришта
Црквени хор Св. Симеона Богопримца је извео Химну Св. Сави, а програм је водила Биљана Поповић.   

prom6
Црквени хор Св. Симеона Богопримца

Након промоцијуе позоришном фоајеу уприличен коктел за све заванице на коме су се још једном сабрали утисци о самој књизи али и њеној промоцији.

prom7
Прим др Живорад Јовановић, дирекрор болнице са супругом и гостима

 

Овом приликом директор Градског позоришта Владимир Ђурђевић се посебно захвалио Његовом Преосвештенству епископу шумадијском  господину Јовану јер је овим присуством учинио част да по први пут посети паланачко Градско позориште које је део Културног центра Паланке.

 
prom8
Директор позоришта са Његовим Преосвештенством и ПР-ом болнице

Ово је према најавама, само прва од неколико планираних промоција ове књиге, које би требало да се обаве како у овој тако и у следећој години. Уз благослов Његовог Преосвештенства епископа шумадијског господина Јована, Монографија ће већ крајем октобра месеца бити представљена и на Сајму књига у Београду, заједно са свим насловима Издавачке куће ``Каленић``.

 

                                                                                                Н.М.