You need to upgrade your Flash Player or to allow javascript to enable Website menu. Get Flash Player

ПРОДУЖИ ЖИВОТ“ – У ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“

Национална кампања трансплатације и завештања органа под слоганом „Продужи живот“ која се спроводи под покровитељством Министарства здравља Републике Србије, 18. јануара 2011. године промовисана и у ОБ „Стефан Високи“. Том приликом је потписано 10 донорских картица.
Скупу се најпре обаратио директор ОБ „Стефан Високи“ др Милан Бркић који је поздравио присутне како госте тако и грађане потенцијалне доноре  и пацијенте којима је пресађен орган или тек чекају на трансплатацију. Он се захвалио представницим Управе за биомедицину што су одабрале нашу установу за такву промоцију и нагласио укупан значај саме кампање.
Прим др Верица Ђорђевић начелница Службе за дијализу, је такође као домаћин и дугогодишњи сарадник Управе за биомедицину, чија сарадња бележи само позитивне резултате, истакла, са свог аспекта, значај трансплатације и завештања органа.
Докторке Даница Михаиловић, Радмила Благојевић-Лазић и Александра Влачић из републичке Управе за биомедицину присутнима су појасниле појединости и детаље око трансплатације и завештања и употпунили подацима колики је број оних који чекају на органе. Кампања и овакав вид промоције су свакако допринели да се свест о завештању органа промени што говоре и подаци да је све већи број донорских картица.
Овом скупу присуствовао је око 80 градјана са територија општина Смед. Паланка и Велика Плана, као и многобројни медији који су такође овај догађај испратили и пренели.
После овог скупа, већ у наредних седам дана у Служби за дијализу ОБ „Стефан Високи“ потписано је још 10 донорских картица, сазанајемо од начелнице Прим др Верице Ђорђевић којој се заинтересовани могу обратити за све близе информације о трансплатацији и самом завештању органа на број 026 330 319.

Н.М.