Отворено неуролошко одељење
Смедеревска Паланка, 29. 10. 2012.


Данас је свечано отворено неуролошко одељење у ОБ „Стефан Високи“. Одељење се налази на трећем спрату болничке зграде, где је за ову намену адаптирано 200 квадратних метара простора који је припадао физикалној медицини (која је измештена у нове просторије) и 100 квадрата Интерног одељења.
Адаптирани простор обухвата амбуланту, две болеснисчке собе, собу за дневну болницу – опсервацију, лекарску собу и нова купатила за пацијенте и особље.
До недавно се лечење неуролошких болесника обављала на заједничком, неуроспихијатријском одељењу, а од сада ће то бити засебна целина, која поседује 20 кревета.
На пригодној церемонији отварања, присутне је поздравио директор ОБ „Стефан Високи“, др Милан Бркић, који је између осталог рекао: „Присуствујемо моменту када у овој здравственој установи, која има педесет година другу традицију, почиње да живи нова организациона јединица, неурологија – која до сада није постојала као одвојена јединица. Могу слободно да кажем да је церебро-васкуларна јединица била једна од црних тачака ове здравствене установе, а данас почињемо да радимо у потпуно новом одељењу, које поседује 20 кревета, лекаре специјалисте, неурологе, па ће лечење неуролошких пацијената од данас бити много квалитетније и много боље. Користим прилику да поздравим госте, представнике општина Велика Плана и Смедеревска Паланка, и мислим да је крајње време да ове општине схвате да имају додирну тачку, ако су икада имале икакве размирице – да је ова установа разлог да две општине сарађују на много вишем нивоу, и да овој установи пруже још снажнију подршку, зато што је она заиста у служби и Смедеревске Паланке и Велике Плане.“     
Како сазнајемо од Службе са односе са јавношћу ОБ „Стефан Бисоки“, овај  пројекат, вредности три милиона динара, реализован је средствима Министарства здравља у Влади Републике Србије.