ИТАЛИЈАНСКА ДЕЛЕГАЦИЈА У ПАЛАНЦИ
МОГУЋНОСТ УЛАГАЊА У БАЊУ КИСЕЉАК

Делегација италијнске фирме Aliquo Investments коју је предводио господин Симоне Аполони посетила је у четвртак 07. фебруара 2013. године ОБ „Стефан Високи“ и обишла објекат физикалне медицине у Бањи Кисељак.

i-delegacija1
Г-дин Симоне Аполони са сарадником

Они су са директором болнице Миланом др Бркићем разговарали о могућностима улагања у развој бањског туризма. Њихово интересовање првенственео је базирано на зграду физиклане медицине, њену адаптацију и реконструкцију бањског базена. На састанку их је директор болнице са својим сарадницима информисао о карактеристикама и индикацијама термоминералне воде, техничким условима и пројектном докуменатцијом објекта као и о економској исплативости улагања.

i-delegacija2

Господин Симоне Аполони је овом приликом показао своје итересовање и са својим стручним тимом, информисао се првенствено око употребе грађевинских материјала  због карактерисика термоминералне воде.

i-delegacija3

Директор болнице Милан др Бркић је уједно као и помоћник председника општине изразио своје задовољство због посете ове делегације, не само због интересовања око улагања у развој туризма, већ и због потписивања уговора са паланачком фирмом Инград инжењеринг, о изградњи хале фабрике за производњу силиконских лутака намењеној модној италијанској индустрији.