Саопштење за јавност
                  
  Београд, 13.07.2012. године

Иницијатива за пружање подршке Одељењу за гинекологију и акушерство Опште болнице „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци

 

UniCredit Bank Србија је, у складу са својом стратегијом друштвено одговорног пословања, покренула хуманитарну акцију под називом „Борба за здраво потомство“. Акција, која ће трајати до 20. септембра 2012. године, има за циљ прикупљање финансијских средстава за куповину ултразвучног апарата за Одељење за гинекологију и акушерство Опште болнице “Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци. За уплате је отворен наменски рачун у UniCredit Банци, а сам почетак хуманитарне акције обележила је  донација ове банке у износу од 100.000 динара.

Узимајући у обзир чињеницу да је квалитет живота најмлађих одређен медицинском негом пре рођења детета, као и да ултразвучни прегледи, као један од методау борби за здраво потомство, имају неоспорив значај, покренута је Акција „Борба за здраво потомство“. Будући да савремена медицина обухвата бригу лекара о трудници и њеној беби, са циљем превенције и раног откривања проблема у расту и развоју бебе, савремени ултразвучни апарати су неопходни. Кроз учешће у овој хуманитарној акцији подстиче се даља модернизација болничких установа у Србији.

Са циљем да употребом финансијских ресурса и залагањем запослених допринесе квалитетнијим животним условима становништва, UniCredit Банка спроводи принцип друштвено одговорног пословања у заједницама у којима је присутна. Друштвена одговорност интегрисана је у мисију UniCredit Банке, њене стратешке циљеве, тржиште и потребе клијената. Систем изграђен на овим основама омогућава да се остварени профит претвори у дугорочну вредност за све интересне групе.  

Заинтересовани који желе да учествују у акцији „Борба за здраво потомство“ средства могу да уплате на:
Жиро рачун број: 908-17001-94
UniCredit Банка, Рајићева 27 – 29, Београд
Позив на број одобрења: HEOF 93999004448
Сврха уплате: Донација за куповину ултразвучног апарата за Општу болницу “Стефан Високи” у Смедеревској Паланци

 

Контакт: Јелена Илић – jelena.ilic2@unicreditgroup.rs, тел: 011-3028-836, моб: 065-2796-300