АКРЕДИТАЦИЈА
ЗАВРШЕНО СПОЉАШЊЕ ОЦЕЊИВАЊЕ

 

Тим за спољашње оцењивање Агенције за акредитацију здравствених установа Србије у саставу Др сци. мед. др Бранка Стаматовић-Гајић, Др Гордана Ђорђевић, Александар Кефер, дипл екон. и Славица Завиша, вмс је од 23. до 26. октобра 2011.године боравио у ОБ``Стефан Високи``.

acre1
Тим спољашњих оцењивача

Они су током четвородневене посете били у прилици да се упознају са руководством и управом болнице, запосленима, пацијентима али и са процесом рада која подразумева давање адекватне здравствене услуге.
Оцењивачи су се најпре састали са представницима руководства болнице који су их у краћој презентацију упознали са установом. Након тога уследио је преглед документације по тимовима и разговор са њиховим вођама и члановима.
Документацију коју чине они најважнији као што су Стратешки план, Мисија и визија установе, одређене процедуте и правилници,  запослени у болници су подељени у дванаест тимова, заједно са координатором у установи Прим др Живорадом Јовановићем припремали од почетка ове године и уредно водили рачуна да се задовоње све норме и стандарди који су законима прописани.


acre2
Провера документације на одељењу

Прво је обављен преглед документације и разговор са Тимовима за руковођење и управљање, потом са Тимом за лечење пацијената и Тимом за интензивно лечење и негу. Затим са Тимом за пријем и збрињавање ургентних стања и Тимом за операциону салу. У другом делу другог дана по плану њихове посете су били Тим за људске ресурсе и Тим за лабораторијску дијагностику.
Трећи дан је био посвећен Тиму за управљање информацијама, Тиму за радиолошку дијагностику, Тиму за апотеку и Тиму за животну средину. Потом су уследили разговори са Фокус групама које су одвојено чинили запослени, пацијенти и представници локалне заједнице. Фокус групу локалне заједнице представљали су председник Скупштине општине Смед. Паланка, начелник Полицијске управе, управник Градског позоришта, директори филијале ДДОР Осигурања, Опеке, Ерсте банке и директор ЈП Плана као и координатор УСАД-а.

acre3           acre4
Обилазак одељења

Током посете и разговора по Тимовима, спољашњи оцењивачи су неколико пута према већ унапред одређеном плану, били у прилици да обиђу установу и увере се како се по службама и одељењима одвија и спроводи процес пружања услуга здравстеве неге и заштите пацијената.
Последњег дана њихове посете одржан  је заједнички састанак на коме је Тим за спољашње оцењивање, руководство и запослене у болници информисао о обављеној акредитацијској посети и општем утиску о установи.


acre5
У паланачком Музеју

Тим за спољашње оцењивање је током посете нашиј болници био у прилици да се упазна и са знаменитотсима нашег града и околине. Посетили су паланачки Музеј и манастир Копорин.

                                                                                                                                                                                             Н.М.