ГОДИНА ЈУБИЛЕЈА У ЗНАКУ ЕДУКАЦИЈЕ

На конференцији за новинаре прим. др Верица Ђорђевић најавила је програм Континуиране медицинске едукације која ће током наредних месеци бити одржана у ОБ’’Стефан Високи’’


Наташа Милосављевић, ПР и прим. др Верица Ђорђевић

Конференцију на којој су присуствовали медији из општине С. Паланка и Велика Плана отворила је Наташа Милосављевић ПР ОБ’’Стефан Високи’’, најавила тему и дала реч прим др Верици Ђорђевић која је као руководилац Континуиране едукације представила програм, учеснике предаваче, лекаре и сестре, и њихове теме које ће се у континуитету  смењивати у периоду планиране едукације.
Прим. др Верица Ђорђевић је истакла да је Комисија за континуирану едукацију ОБ’’Стефан Високи’’ успела да на основу одлуке Здравственог савета Републике Србије добије акредитацију и да сваки стручни састанак доноси 2 бода за активно и 1 бод за пасивно учешће.
Планирано је да се одржи укупно 16 предавања, од тога ће 7 бити лекарских а први од њих ће бити прим. др Живорад Јовановић, који ће са својом темом наступити 01.априла 2010.године.

Др Ђорђевић је најавила прво предавање и тему Тераписка улога комуникације са болесником и његовом породицом и првог предавача сестру Бранку Симовић, за које се пријавило око 300 учесника.

НА ПОЧЕТКУ – КОМУНИКАЦИЈА -

’’Тераписка улога комуникације са болесником и његовом породицом’’ била је тема са којом је вмс Бранка Симовић отворила програм Континуиране едукације.
Прим др Верица Ђорђевић руководилац Континуиране едукације се на почетку обратила присутнима,  поздравила све учеснике и пожелела успешан рад и овом приликом рекла да јој је драго што је први предавач управо Бранка Симовић која је једна искусна сестра и предавач у Медицинској школи.


Вмс Бранка Симовић, прим др Верица Ђорђевић и Наташа Милосављевић ПР

Иначе, предавање је одржано у три групе и 287 учесника из Раче, Велике Плане и С. Паланке је добило неопходне бодове, али и свакако праву информацију о професионалној коминикацији.

 

  1. ПРЕДАВАЊА У АПРИЛУ  -

Лекари

  1. Прим др Живорад Јовановић, Фиессингер-Лероy Реитер Дијагностичке потешкоће код     верификације синдрома и приказ случаја, 01.04.2010.године
  2. Др Срђа Ћирковић, Тромбоцитопенија код деце, 08.04.2010.године
  3. Др Нада Радуловић, Абрупција постељице и плацента превија као обољења код трудница и породиља и резултати, 22.04.2010.године
  4. Прим. др Верица Ђорђевић, Преекламсија и екламсија - болести бубрега и трудноћа и резултати, 29.04.2010. године

Сестре

  1. Снежана Крстић, Учешће сестре у савременим тераписким процедурама оболелих од акутног инфаркта миокарда, 06.04.2010. године
  2. Радица Ђукић, Здравствена нега на акушерском одељењу код трудница са ПИХ-ом, 13.04.2010. године

Н.М.