АПРИЛСКА КОНТИНУИРАНА ЕДУКАЦИЈА

У наставку Континуиране медицинске едукације у ОБ „Стефан Високи“ у четвртак 01. 04. 2010. године, прим. др Живорад Јовановић одржао је предавање на тему „Fiessinger-Leroy Reiter Дијагностичке потешкоће код  верификације синдрома и приказ случаја“ а седам дана касније у четвртак 08. 04. 2010. године др Срђа Ћирковић је говорио на тему „Тромбоцитопенија код деце“.  

На основу одлуке Здравственог савета републике Србије, програм Контунуиране медицинске едукације у ОБ „Стефан Високи“ је акредитован и носи 2 бода за активно и 1 за пасивно учешће.  Предавањима  је оба пута присуствовало 46 паланачких лекара које је одржано у сали „Лепотица“ у ОБ „Стефан Високи“.

До краја овог месеца планирано је да се одрже још два предавања за лекаре. Др Нада Радуловић ће на тему „Абрупција постељице и плацента превија као обољења код трудница и породиља и резултати“ говорити  22. 04. 2010. године, а прим др Верица Ђорђевић о „Преекламсији и екламсији - болести бубрега и трудноћа и резултати“, 29. 04. 2010. године.

Током априла предавања на одређене теме одржале су и сестре из ОБ „Стефан Високи“. Тако је сестра Снежана Крстић 06. 04. 2010. године за 265 пријављених из Раче, Лапова и Паланке говорила на тему „Учешће сестре у савременим тераписким процедурама оболелих од акутног инфаркта миокарда“, док се за предавање сестре Радице Ђукић за тему „Здравствена нега на акушерском одељењу код трудница са ПИХ-ом“ заказаном за 13. 04. 2010. године пријавило око 280 учесника из Младеновца, Раче и Паланке.      
Н.М.