УВОД У АКРЕДИТАЦИЈУ ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА
Одржан први део обуке

У оквиру припреме здравствених установа за процес акредитације у ОБ „Стефан Високи“ у четвртак 18. новембра 2010. године, одржан је први део обуке. Виши стручни сарадник за унапређење квалитета рада здравствених установа Агенције за акредитацију здравствених установа Србије, др вет. мед. Владо Давковски, упознао је запослене са процесом акретитације.

Он је уз историјски осврт на акретитацију и оснивање Агенције за акредитацију здравствених установа, појаснио појам и дефиницију и укратко  представио читав  процес, до начина  додељивања  акредитације. Говорио је о акредитационим стандардима, уз фокус  на безбедност пацијента, као и о самооцењивању, шта је самооцењивање, зашто је оно важно и како се самооценити и колико је у целом процесу неопходан тимски рад.


Овом предавању присуствовали су руководсво болнице, начелници и шефови, главне сестре одељења и служби, чланови Комисије за унапређење квалитета.
Другу део обуке у облику радионице заказан је за другу половину децембра на коме ће се добити детаљна упуства о процесу акретитације установе.

Н.М.